VELJKO MILKOVIĆ: Što se smatralo praktično zvanično nemogućim sada je dokazano da je moguće i zato slobodno mogu da kažem da je overunity ostvaren

 

-Što se smatralo praktično zvanično nemogućim sada je dokazano da je moguće i zato slobodno mogu da kažem da je overunity ostvaren, a to konkretno u prevodu znači više od merne jedinice.  Svi veliki umovi su to potvrdili počevši od Nikole Tesle preko ostalih velikana. Međutim i dalje postoji grupica odnosno manjina  koja umanjuje značaj ovog mog izuma odnosno dvostepenog mehaničkog oscilatora – kaže novosadski izumitelj Veljko Milković.



Inače, valjalo bi podsetiti da je tokom poslednjih godina Veljko Milković obavio i veći broj različitih merenja a sva ona su pokazala čist energetski suficit koji iznosi oko 12 puta više od uloga. To znači da se preko dvostepenih oscilacija dobija negde oko 12 puta ili 11,9 puta više od uloga. Do sada je bilo različitih merenja, a prvo laboratorijsko urađeno je davne 2005. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, što je potvrdilo upravo ono šro je i Milković dobio kada je je vršio. Od nastanka koncepta do današnjih dana su urađena mnogobrojna merenja u naučnim i stručnim ustanovama, kao i od strane entuzijasta. U tom smislu su date i preporuke za izradu dvostepenog mehaničkog oscilatora i širom sveta mnogi entuzijasti istražuju dvostepeni mehanički oscilator. U novije vreme je i fizičar Goran Mitić prilikom svojih merenja dobio devet puta više od uložene energije kod dvostepenog oscilatora. On je čak i nekoliko puta bio kod akademika Milkovića, s kojim je i dalje u kontaktu. Postoji i jedan snimak na youtube od februara gde je i i danski fizičar Martin rekao da je dobio overuniti, a takođe i mnogobrojke svetske kompanije poput kompanije Roberta Lindemana i Zence, a koje proizvode krašere na osnovu Milkovićevog izuma su potvrdile da je dobijeno više 12 puta više izlazne energije. Da sve to nije tako, ne bi sigurno preko 500 kompanija već proizvodilo razne mašine za tešku industriju. Osim toga dvostepeni mehanički oscilator kao jednostavan mehanizam ostvaruje nove mehaničke efekte i predstavlja čist izvor mehaničke energije. Od nastanka samog koncepta su urađeni mnogobrojni naučno-istraživački radovi koji se bave ovim uređajem i dokazivanjem njegove superefikasnosti uz upotrebu matematičkih modela i precizno pojašnjavanje efekata koje ovaj uređaj prozvodi. Urađeno je i nekoliko piplomskih u doktorskih radova. Mišljenja mnogih znamenitih stučnjaka su takođe bitna u ovoj priči, a ovo su samo neka od njih. 

Ovo su samo neka od mnogobrojnih mišljenja i izumu Veljka Milovića, kako stranih, tako i domaćih stučnjaka:

Šta reći za čoveka za koga svetska veličina poput akademika Bratislava Tošića koji je, između ostalog dva puta bio član komisije za dodelu nobelove nagrade, izjavio „Drago mi je što sam živeo u vremenu Veljka Milkovića“

ili dr Peter Lindemana koji je izjavio za njegov pronalazak: „Time se ovo otkriće svakako svrstava u najvažnija otkrića u poslednjih 300 godina“

Priznato najveći poznavalac rada i života Nikole Tesle Prof. dr Velimir Abramović kaže da je dvostepeni mehanički oscilator najbolja mehanička analogija naizmenične struje, mora se priznati , bolja od bilo koje Tesline analogije…

Da bi konačno i profesori Nikhade, Patil i Bansal sa Idijskog instituta u Nagpuru i zvanično objavili rezultate energetskog suficita dvostepenog mehaničkog oscilatora akademika Veljka Milkovića u Azijskom naučnom časopisu.

Akademik prof. dr Bratislav Tošić je rekao „Može se proceniti da učešće gravitacionog potencijala u radu dvostepenog oscilatora iznosi oko 80 odsto“.

Planetarni značaj Veljkovog izuma jeste u tome što je u pitanju vidljiva, opipljiva, zadivljujuće jednostavna  mehanička  naprava,  čiji  rad  je  razumljiv  i  osobama  koje  se  ne  bave  fizikom, rekao je Miodrag Dražić.

Osim nabrojanih postoji i veliki broj radova eminentnih stručnjaka koje treba spomenuti kao što su Zoran Marković, Jovan Marjanović, Ronald Pugh, Nebojša Simin, Aleksandar Slavković, Colin Gaud, Jovan Bebić, Zlatko Pangalić,…nabrojani bez zaslužujućih titula doktora i zvanja profesora.

Коментари