Veljko Milković pronašao izlaz iz začaranog energetskog kruga

 Čini se da je današnja energetika u začaranom krugu rotacija, jer su turbine, elise, rotori, zamajci, zupčanici, remenice i dalje dominantne u ovoj oblasti, a daleko su manje efikasne od oscilacija i tehničkih rešenja bazirana na njima poput dvostepenog oscilatora izumitelja Veljka Milkovića iz Novog Sada. Ipak, imajući u vidu sadašnju energetsku situaciju i probleme sa istom, kao i globalno zagrevanje vreme je da razmislimo malo o naprednijim tehnologijama koji se baziraju na oscilacijama, jer njihovom primenom dolazi do poboljšanja na bazi elastičnosti. Naime, na ovaj način bismo mogli da iskoristimo postignute efekte ultraefikasnosti da bi ubrzali prelazak našeg sveta ka energetski održivoj budućnosti. Ipak, čini se da nije, jer preko 500 kompanija širom sveta primenjuje izum Veljka Milkovića. Dvostepeni oscilator je početkom 2000-ih doživeo ekspanziju međunarodnih istraživanja u svetu, najviše zahvaljujući razvoju internet tehnologija i onlajn prezentacijama koje su omogućile laku i brzu međunarodnu razmenu svih oblika podataka. Pored velikog broja stranih naučnih radova, najviše na temu primene ovog pronalaska u vodosnabdevanju i elektroenergetici, poslednjih godina ogroman broj inženjerskih kompanija u Kini, Indiji i drugim zemljama jugoistočne Azije, istražuje, razvija i proizvodi razne tehničke uređaje, najčešće mašine za tešku industriju, od kojih neke prodaju svoje proizvode pod imenom Veljka Milkovića, na elektronskim trgovačkim platformama kao sto je kineska Alibaba.

https://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&SearchText=veljko+milkovic

 

Osim toga i Univerzitet u nemačkoj preporučuje Milkovićev izum gde

Profesor dr Klaus Turtur, ugledni fizičar sa Ostfalia univerziteta primenjenih nauka u Nemačkoj, u svetlu aktuelne energetske tranzicije i potrage za tehničkim rešenjima koja mogu obezbediti dugoročne čiste energetske izvore, objavio je pregled i izveštaj o perspektivama novih energetskih tehnologija gde je preporučio i dvostepeni oscilator Veljka Milkovića.

https://www.ostfalia.de/cms/de/pws/turtur/.content/documents/Teil_04-Project-overview-free-energy-ENGLISCH.pdf

https://www.ostfalia.de/cms/en/pws/turtur/

 

 

Sve ovo je logično, jer se ultraefikasnost može ostvariti direktno i indirektno. Kada govorimo o direktnoj tu se podratumeva zvanično elektro merenje u saradnji sa Institutom za energetiku, elektroniku i telekomunikacije iz Novog Sada. Ovo merenje je radio prof. dr Slobodan Milovančev sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu 2005. godine, a njegove rezultate možet pogledati na sledećem linku: http://www.veljkomilkovic.com/Images/Rezultati_zvanicnog_elektro_%20merenja.pdf
Osim profesora Milovnčeva merenja su radili i profesori G. R. Nikhade, R.U. Patil i S. P. Bansal sa Departmana za mašinstvo Shri Ramdeobaba koledža za inžinjering i menadžment u Nagpuru, Indija objavili  su 2013. godine rad kojim je naučno dokazana superefikasnost pogonskog klatna:
Two-stage oscillator mechanism for operating a reciprocating pump
http://www.veljkomilkovic.com/Docs/G.R.Nikhade_R.U.Patil_S.P.Bansal_Two-stage_oscillator_mechanism_for_operating_a_reciprocating%20pump_rezultati_prevod.pdf
I Goran Mitić, diplomirani fizičar, u svojim javnim nastupima izjavio je da je eksperimentalno dobio devet puta više energije od uloga sa izumom dvostepenog mehaničkog oscilatora Veljka Milkovića.

 

Kada je reč o indirektnim merenjaima, valjalo bi spomenuti i Laboratorijski dokaz superiornosti elastičnog klatna u odnosu na elektromotor. Konkretan dokaz pomoću laboratorijskog merenja da elastično klatno stostruko duže osciluje od asihronog motora iako je motor imao višestruko veću incijalnu energiju – merenje vršio prof. dr Slobodan Milovančev, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, 2014. godine:
https://www.veljkomilkovic.com/Docs/Merenje_elasticno_klatno_vs._elektromotor.pdf

 

Ovo indirektno merenje se može videti i u filmu „Sve je u energiji”, Veljko Milković, gde je u kratkom video materijalu prikazana je astronomska razlika u inicijalnoj energiji kod elektro motora u odnosu na pogonsko klatno (iz opisanog merenja gore)
https://www.youtube.com/watch?v=gH5fVLpaHKw  

Naravno, do sada niko nije osporio Milkovićevu tvrdnju da su rotacije efikasnije od oscilacija. Naime, ni posle više od 6 godina niko se još nije javio i izneo eksperimentalne dokaze u prilog tvrdnji da su rotacije bolje od oscilacija, kada je 14. septembra 2016. na javnoj tribini u Novom Sadu, kao i u više drugih navrata, pre i posle na društvenim mrežama, medijima, javnim nastupima, sajamskim manifestacijama, obznanjen konkurs za nagradu od 100.000 dinara za uspešan dokaz i eksperimentalnu anti-tezu da oscilacije elastičnog klatna nisu efikasnije od rotacija. http://www.veljkomilkovic.com/Docs/Informacija_2017.pdf

 

Do današnjeg dana, niko još nije doneo nikakav model i izneo praktičan dokaz da se duže vrti točak (ili bilo šta drugo što se rotira) od klatna tj. da je vreme zaustavljanja točka duže od oscilacije elastičnog klatna.  S obzirom da još nije bilo prijavljenih kandidata, Veljko Milković produžava konkurs do daljnjeg i sada svom svojom imovinom, garantujem da su oscilacije efikasnije od rotacija koje su dominantne u energetici, te poziva istraživače i sve ljude zainteresovane za nauku i tehniku da iznesu praktične dokaze u prilog ovoj anti-tezi i osvoje vrednu nagradu.

 Ništa čudno, jer se Milkovićev pendulum istražuje na svim kontinentima, a njegova

praktična primena već 20 godina intrigira naučnike širom sveta u okviru univerzitetskih centara, instituta, ali i entuzijaste koji pokušavaju da naprave upravo ono što je Milković uspeo. Pored brojnih istraživača u SAD i EU, posebno su intezivna i masovna studijska istraživanja u Indiji. Do sada je objavljen veliki broj naučno-istraživačkih radova širom sveta; 2 doktorske disertacije (treći doktorat u završnoj fazi), 39 naučno-istraživačkih radova, 5 diplomskih rada, 5 radova sa naučnih skupova, kao i 10 ostalih radova koji se dotiču ovog izuma.
https://www.vemirc.com/citiranost-reference/

 

Milković najavio poboljšanje!!!

 

Na polju daljeg razvoja dvostepenog oscilatora postignuto je poboljšanje same konstrukcije oscilatora, a time, u isto vreme, i povećana sama efikasnost uređaja, pa čak postoji i video Kako napraviti dvostepeni oscillator efikasnijim. https://www.youtube.com/watch?v=xYRZMBw0mGs

 

Na osnovu svih do sada objavljenih nezavisnih naučnih radova, kao i video snimaka replika dvostepenog mehaničkog oscilatora koji se mogu naći na internetu, primećeno je da su svi mehanizmi konstruisani uz pomoć čeličnih kugličnih ležajeva. Upravo ovi čelični kuglični ležaji su jedna skrivena kočnica, koja je štetna tokom rada jer smanjuje inerciju i time efikasnost celog uređaja (ovo je štetna pojava kod oscilacija, ali ne i kod rotacija) koja se može ublažiti primenom keramičkih ležaja koji su su lakše od čeličnih, što ima za rezultat smanjenje trenja i inercije čime se postiže duže trajanje oscilacija, samim tim veća efikasnost i manji utrošak energije za njihovo održavanje (npr. u slučaju održavanja oscilacije klatna). Drugo poboljšanje je postignuto kod dizajna sa elastičnim klatnom i elastičnim nosačem poluge gde su eliminisani kuglični ležajevi, stoga se manje energije gubi u inerciji kuglica i trenju, čime se i postiže još veća efikasnost uređaja.To je sad jedna elastična struktura koja daje najbolje rezultate gde imamo veću brzinu i manje rasipanje energije. Odnosno, imamo neku vrstu reciklaže energije koja se javlja usled elastičnosti. Znači, znatno veća efikasnost od svih postojećih do sada rešenja.

 

Iz svega ovog proizolazi da bi trebalo obratiti pažnju na energiju oscilacija, u čemu se slažu i razni stručnjaci. Isto tako, tokom prethodnih godina istaknuti naučnici i fizičari isticali su veliki značaj otkrića pogonskog klatna i njegov revolucionarni doprinos nauci i tehnici, a ovo su samo neka mišljenja:

 

·         dr Peter Lindemann, SAD:
...Time se ovo otkriće svakako svrstava među najvažnija otkrića u nauci u poslednjih 300 godina.  http://www.veljkomilkovic.com/Images/Misljenje_dr_Peter_Lindemann.pdf

 

·         prof. dr Velimir Abramović:
...Dvostruki oscilator ujedno je i najbolja mehanička analogija naizmenične struje, mora se priznati, bolja od bilo koje Tesline analogije...
http://www.veljkomilkovic.com/Images/Misljenje%205.JPG

 

·         akademik prof. dr Bratislav Tošić:
...Može se proceniti da učešće gravitacionog potencijala u radu dvostepenog oscilatora iznosi oko 80%...
http://www.veljkomilkovic.com/Images/Misljenje2.jpg

·         dipl. inž. Slobodan Mašanović:
Smatram da je izum Veljka Milkovića, „Dvostepeni mehanički oscilator“ – najveće naučno otkriće u istoriji čovečanstva – koje je i eksperimentano dokazano na više mesta širom sveta. To je otkriće koje menja celu naučnu paradigmu kako same fizike tako i mnogih drugih disciplina. Veljko Milković je ovim otkrićem nadahnuo mnoge istraživače, i potvrdio još jednom nešto što svi odavno znamo – da su najgenijalnije stvari uvek jednostavne u suštini! Tek će decenije – i vekovi pred nama pokazati svu veličinu ovog otkrića Milkovića, mislim da čovečanstvo trenutno nije ni spremno, ni svesno o čemu se ovde zaista radi!

 

·         Jovan Bebić, dipl. inž. elektrotehnike:
Na osnovu rezultat merenja i zapažanja u ovom eksperimentu kao i na osnovu desetogodišnjeg pracenja eksperimentalnih rezultata na modelima dvostepenog mehanickog oscilatora Veljka Milkovica, mogu apsolutno da tvrdim da je ovo najvece otkrice u istoriji nauke i tehnike!
http://www.veljkomilkovic.com/Images/Analiza_Jovan_Bebic_2-merenje.pdf

Коментари